Proč nejet třeba do Kanady?

pátek 7. března 2014

Do severního Vancouveru

Je to asi jako psát článek o cestě z Horních Počernic do Radotína, ale včera jsem jela do severního Vancouveru koupit si nějaké knížky. Jede se tam od nás z Richmondu autobusem, Skytrainem, Seabusem, autobusem, a pak to samé zpátky - autobus, Seabus, Skytrain, a pak mě Pavel vyzvedl Obludem.
Skytrain je metro bez řidiče. když si sednete uplně dopředu, tak máte výhled jako kdybyste řídili. V centru jezdí pod zemí, ale v Richmondu jezdí naopak na sloupech nad zemí, pak přejede most přes North Arm Fraser river (jsme tady v deltě, takže snad vždycky když jedete přes vodu tak je to nějaké rameno Fraser řeky) a zajede pod zem. Za dvacet minut jste v centru na přestupní stanici Waterfront, ze které se přestupuje i na Seabus. to je široká placatá loď která jezdí sem tam Vancouver - Severní Vancouver, jede asi 15 minut přes moře a platí na ní jízdenka na hromadnou dopravu.

Z přestupu ze Skytrain na Seabus

Z loďky

A jste skoro tam! Severní Vancouver je celý do kopce a čím víc jste nahoře v kopci tím víc jste už skoro v lese. Jste tam v civilizaci asi jako kdybyste bydleli v Dejvicích, akorát občas přijde medvídek podívat se co je v popelnici. 
Vancouver ze Severního Vancouveru
To je asi všechno z včerejších zážitků. Dneska dopoledne spolubydlící Bijan (Bižan) vaří v kuchyni, probírali jsme rozdíli mezi českou a Íránskou mátou (s pomocí google obrázků) a teď mi přinesl nějakou čočkovo -  mátovou polívku, která prý není polívka ale "Ošš". Tak mám oběd!!! Pak si půjdu zaplavat a na půl třetí do práce. Jak se máte vy? Napište! Hojahoj!
J.

Žádné komentáře:

Okomentovat