Proč nejet třeba do Kanady?

sobota 4. ledna 2014

Skialpy Elfin Lakes

Na horách připadlo dvacet čísel prašánku a my jsme měli oba den volna, rozhodli jsme se tedy vyrazit na skialpy do hor nad Squamish na lyžovací vycházku. Ve čtvrtek večer jsme se ještě stavili v půjčovně a aniž bychom museli cokoliv zamlouvat půjčili jsme Janě boty a lavinový set a mě jeden pípák a hotovo. V pátek lehce po osmé, po lehčím bloudění, přijíždíme na parkoviště na konci Mamquam road cca 1000 m.n.m., kde také zlehka začíná sněhová pokrývka. Nazouváme lyže a vyrážíme po zledovatělé cestičce vzhůru. Sněhu s přibývající nadmořskou výškou také přibývá a ubývá mraků a vypadá to na krásný výlet. Na Red Heather Meadows dáváme svačinu a čaj z naší nové termosky, když nás bkličuje hejno pravděpodobně Sýkory černohlavé, nejprve obsadili naše hůlky a pozorovali jestli něco neupadne.

Pokud něco upadlo neváhali se o to na zemi poprat a vynadat si. Po chvilce se osmělili natolik, že je Jana krmila i z ruky a mě se pokusili ukrást čepici. Vydáváme se dále na cestu, která zde přechází v houpavý hřebínek, který nás dovede k útulně u Elfin Lakes
. Útulna je vytápěná a přespání stojí deset babek. My však přespávat nebudeme, svačíme, kocháme, pokecáme s jedním týpkem a razíme zpět. Již teď ale víme, že sem budeme muset jet alespoň ještě jednou a to na víkend, okolí totiž nabízí bezpočet výstupů a neméně krásných sjezdů v prašánku, nás však také jedno pozvolné splutí čeká při cestě nazpět, tak se otáčíme a jdeme.


Vychutnáváme si sjezd řidším lesem na čerstvém prašánku. Více fotek již naleznete v novém fotoalbu.

Žv.

Žádné komentáře:

Okomentovat